Landbrugets fest midt i byen

Dyrskueformand Torben Povlsen glæder sig over opbakningen fra Odense Kommune og fynboerne, således dyrskuepladsen kan forblive på den nuværende placering midt i Odense. Derfor håber han, at de fynske landmænd kvitterer ved at møde talstærkt op i de kommende tre dyrskuedage i Odense. Billedet er fra sidste års åbning med Torben Povlsen sammen med Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel i kareten. Foto: Erik Hansen
11-06-2018 07:00:06
- Forbrugerne skal og vil møde landbruget, understreger dyrskuets formand og opfordrer alle sine landmandskolleger til at deltage i årets skue i Odense.

Dyrskuet i Odense er landets ældste. Lige siden 1882 har det været afholdt, og siden 1961 på den nuværende dyrskueplads midt i Odense.

Og det kan det fortsætte med. Det besluttede Odense Kommune her i vinter under stor mediebevågenhed og med opbakning fra mange borgere gennem læserbreve og facebook-opslag, efter det ellers var bragt i forslag, at pladsen kunne have været omdannet til permanente fodboldbaner. Og i stedet henvist dyrskuet til det nedlagte øvelsesterræn ved Højstrup.

- Vi er rigtig glade for, at dyrskuets fremtid nu er på plads, og ikke mindst for den enorme støtte, vi og dyrskuet fik i forløbet, understreger formanden for Det Fynske Dyrskue, landboforeningsformand Torben Povlsen.

Mød op

Derfor ser formanden frem til de kommende dyrskuedage midt i Odenses centrum, hvor han håber, at de fynske landmænd kvitterer for opbakningen fra kommunen og fynboerne ved at møde op på dyrskuet sammen med familien og ansatte.

- Det er vigtigt, at landmændene bakker op om denne landbrugets fest midt i byen, og samtidig møder forbrugerne, handelspartnerne i dagligdagen og kolleger.

- Derfor, lyder opfordringen fra dyrskueformanden: Prioritér deltagelsen i dyrskuet. Der er jo tillige en masse inspiration at hente, både hvad angår maskinnyheder eller fødevaretrends. Vi skal være synlige. Forbrugerne både skal og vil møde landbruget, understreger Torben Povlsen, der finder det helt unikt, at samfundet kommer helt tæt på landbruget i de tre dage.

Ministertale

Samtidig er dyrskuet også en oplagt lejlighed til at sende signaler ud i samfundet om landbrugets forhold og udfordringer. En mulighed, han naturligvis vil udnytte i sin åbningstale fredag middag og mødet med de mange gæster og presseopbuddet på Dyrskuepladsen.

Endvidere glæder dyrskueformanden sig også over, at der bliver ministertale i forbindelse med åbningen. Her kommer den fynske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

- Og ikke mindst vil jeg takke alle udstillere, både af dyrene og på maskin- og erhvervsudstillingen for det store fremmøde igen i år, slutter Torben Povlsen og byder velkommen til Det Fynske Dyrskue 2018.

Glæd dig til ugens store dyrskueavis med alt om den kommende weekends skue i Odense. Se allerede nu avisen her på hjemmesiden – klik på avisen i øverste højre hjørne.

 

Billeder fra Det Fynske Dyrskue

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer