bannerPos

Debatmøde om klimaaftryk i svineproduktionen

Begreber som bæredygtighed og klimaneutralitet er kommet for at blive, lyder det fra Danske Svineproducenter. Producentforeningen inviterer nu alle svineproducenter til en debat om begreberne på mandag. Arkivfoto: Anne Wolfenberg
24-05-2019 10:07

Flere store danske virksomheder, inklusive Danish Crown, har sat sig ambitiøse mål for bæredygtighed og klimaneutralitet.

Men hvad indebærer det egentlig? Det vil Danske Svineproducenter gerne sætte til debat på et møde på mandag.

- Danske Svineproducenter mener, det er vigtigt for os alle at få styr på, hvad ord som bæredygtighed og klimaneutralitet er for en størrelse. Det er vigtigt, at I får mulighed for at debattere disse begreber, som er kommet for at blive.

- Derfor har vi i år valgt at sløjfe vores traditionelle medlemsmøder til fordel for et stort debatmøde, som er for alle svineproducenter, lyder det fra producentforeningen.

Program

På mødet kommer deltagerne til at høre om FN’s verdensmål.

Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork, vil fortælle om bæredygtighed og klimaneutralitet ud fra et markedsperspektiv.

Efter en markedsorientering fra Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker, Danske Svineproducenter, vil Tom Axelgaard, der er direktør og aktionær i Goodvalley A/S, fortælle, hvordan den store, internationale virksomhed er blevet klimaneutral.

Endelig vil Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion, komme ind på aktuelle faglige problemstillinger.

Mødet finder sted på mandag den 27. maj kl. 11.30 til 17.45 i Messe C, Venstre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

Tilmeldingsfrist er på søndag kl. 12.

mip

0

14.300 kroner for DSV-frø

Sidste år satte frøfirmaets avlere ny rekord i alm. rajgræs med 1.892 kg pr. hektar.

Dyhr står på flere ben

Gudbjerg-virksomheden startede for 50 år siden med reparation af alt fra knallerter til traktorer, biler, lastvogne og entreprenørmaskiner. J. Dyhr A/S er i dag en moderne maskinforretning, hvor værkstedsarbejdet er en stor aktivitet, blandt andet med klargøring og service af lastvogne med kraner.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Problemplanter op med rod

Selektiv fjernelse af stive bundplanter som pindsvineknop vil gavne både miljø, dyreliv og vandgennemstrømning, lyder det fra erfarne vandløbsfolk, der udfører grødeskæringsforsøget i Assens Kommune.

Vestfynske vandløb med i enestående forsøg

I Assens Kommune kører nu et firårigt projekt, som skal medvirke til en forbedret grødeskæring til gavn for både vandløb, fisk, dyreliv og de omkringliggende arealer.

Dalum tredobler antallet af ansøgere til 10. klasse

Alle stole er optaget, når Dalum Landbrugsskole efter sommerferien byder velkommen til et nyt hold elever i 10. klasse.

Kuhn-maskiner i øko-græs

I det flotte sommervejr var græskaravanen fra Maskinhandler Indkøbsringen forleden nået til Fyn.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next