bannerPos

Debatmøde om klimaaftryk i svineproduktionen

Begreber som bæredygtighed og klimaneutralitet er kommet for at blive, lyder det fra Danske Svineproducenter. Producentforeningen inviterer nu alle svineproducenter til en debat om begreberne på mandag. Arkivfoto: Anne Wolfenberg

Redaktionen

24-05-2019 10:07

Flere store danske virksomheder, inklusive Danish Crown, har sat sig ambitiøse mål for bæredygtighed og klimaneutralitet.

Men hvad indebærer det egentlig? Det vil Danske Svineproducenter gerne sætte til debat på et møde på mandag.

- Danske Svineproducenter mener, det er vigtigt for os alle at få styr på, hvad ord som bæredygtighed og klimaneutralitet er for en størrelse. Det er vigtigt, at I får mulighed for at debattere disse begreber, som er kommet for at blive.

- Derfor har vi i år valgt at sløjfe vores traditionelle medlemsmøder til fordel for et stort debatmøde, som er for alle svineproducenter, lyder det fra producentforeningen.

Program

På mødet kommer deltagerne til at høre om FN’s verdensmål.

Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork, vil fortælle om bæredygtighed og klimaneutralitet ud fra et markedsperspektiv.

Efter en markedsorientering fra Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker, Danske Svineproducenter, vil Tom Axelgaard, der er direktør og aktionær i Goodvalley A/S, fortælle, hvordan den store, internationale virksomhed er blevet klimaneutral.

Endelig vil Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion, komme ind på aktuelle faglige problemstillinger.

Mødet finder sted på mandag den 27. maj kl. 11.30 til 17.45 i Messe C, Venstre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

Tilmeldingsfrist er på søndag kl. 12.

mip

- Stoltheden springer i øjnene her på dyrskuepladsen

- Her midt i Odense er Det Fynske Dyrskue hvert år med til at minde os om, hvorfor vi med god grund kan være stolte af dansk landbrug og danske fødevarer, lød det fra Torben Povlsen ved åbningen af årets skue.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Praktisk Porcus-app letter dokumentationen

Siden 1. januar i år har et EU-krav betydet, at behovet for halekupering skal dokumenteres skriftligt. Porcus Svinefagdyrlæger er klar med en gratis app, der gør dokumentationen ualmindelig enkel.

Åbent hus i forsøgsmark

Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Fremtiden er robotter på markerne

- Danske landmænd er blandt verdens bedste til ny teknik, siger Richa Misri, der er fynsk bestyrelsesformand for den nye Farmdroid-markrobot, som nu kører ude i praksis – blandt andet i Jordløse.

Jerseyfolk hygger sig på Helnæs

Kvægfolk forstår at hygge sig i smukke omgivelser. Det skete i sidste uge på Horneland, hvor de fynske RDM- og holsteinfolk mødtes til den traditionelle grillaften. Onsdag den 19. juni er det så jerseyfolkenes tur til et hyggearrangement ved grillen. Det foregår hos Peter Mygind Hansen på Helnæs Søgård. Bedriften med 140 jerseykøer plus opdræt fungerer desuden som besøgsvært for Arlas madskole, der ligger tæt på gården. Aktivitetsudvalget Jersey Fyn oplyser, at det af hensyn til maden er nødvendigt med tilmelding til VikingDanmark senest den 14. juni.

Flere møder i Centrovice-teltet

Flere unge i erhvervet og bæredygtighed er blandt emnerne, som rådgivningsvirksomheden tager op i dyrskuedagene.

Traditionsrig hesteudstilling

Udstillingen kommer igen i år til at dække over et bredt udvalg af hestesportens discipliner, og de fleste racer vil være repræsenteret.

Jerseykalve skal nurses fra fødslen

Jerseyteam lancerer fagdage i juni, blandt dem en på Fyn den 18. juni, og håber, at flere jerseykælvninger resulterer i en levende kalv ved seks måneder.

Velkommen til det »nye« dyrskue

På en række felter, blandt andet på fødevareområdet, har Det Fynske Dyrskue fået et løft. Den nye dyrskueledelse glæder sig over fin opbakning fra udstillerne og ser frem til tre spændende dyrskuedage i Odense med et spækket program.
Side 1 af 30 (593 artikler)Prev1234567282930Next