bannerPos

Debatmøde om klimaaftryk i svineproduktionen

Begreber som bæredygtighed og klimaneutralitet er kommet for at blive, lyder det fra Danske Svineproducenter. Producentforeningen inviterer nu alle svineproducenter til en debat om begreberne på mandag. Arkivfoto: Anne Wolfenberg

Redaktionen

24-05-2019 10:07

Flere store danske virksomheder, inklusive Danish Crown, har sat sig ambitiøse mål for bæredygtighed og klimaneutralitet.

Men hvad indebærer det egentlig? Det vil Danske Svineproducenter gerne sætte til debat på et møde på mandag.

- Danske Svineproducenter mener, det er vigtigt for os alle at få styr på, hvad ord som bæredygtighed og klimaneutralitet er for en størrelse. Det er vigtigt, at I får mulighed for at debattere disse begreber, som er kommet for at blive.

- Derfor har vi i år valgt at sløjfe vores traditionelle medlemsmøder til fordel for et stort debatmøde, som er for alle svineproducenter, lyder det fra producentforeningen.

Program

På mødet kommer deltagerne til at høre om FN’s verdensmål.

Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork, vil fortælle om bæredygtighed og klimaneutralitet ud fra et markedsperspektiv.

Efter en markedsorientering fra Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker, Danske Svineproducenter, vil Tom Axelgaard, der er direktør og aktionær i Goodvalley A/S, fortælle, hvordan den store, internationale virksomhed er blevet klimaneutral.

Endelig vil Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion, komme ind på aktuelle faglige problemstillinger.

Mødet finder sted på mandag den 27. maj kl. 11.30 til 17.45 i Messe C, Venstre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

Tilmeldingsfrist er på søndag kl. 12.

mip

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.

Dyrskuechef har søgt nye muligheder

Siden oktober 2018 har Alex Nielsen stået i spidsen for Danmarks ældste dyrskue. Han har nu efter flere overvejelser valgt at søge nye veje og fratræder derfor stillingen som dyrskuechef.

Direktør fik syn for skoven

Fra en karriere i byggebranchen har Lars Muldbak tilpasset organisationen og intensiveret fremtidssikringen af Skovdyrkerne Øerne.

Begrænsningens kunst ved skovrejsning

- Vi er midt i en ansøgningsperiode for tilskud til privat skovrejsning, og mange spændende projekter er på tegnebrættet, lyder det fra skovrider Thomas Ravn, der har gode råd til, hvordan skovrejsningsprojekter kommer vellykket fra start og bliver til bæredygtig skov og ikke krat.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 34 (662 artikler)Prev1234567323334Next