bannerPos

Høstdag i landsbyen

Ligesom ved sidste års høstdag vil medlemmer af den fynske motor- og veterantraktorklub sørge for, at kornet i Den Fynske Landsby bliver tærsket. Foto: Anders Kurt Simonsen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
07-08-2019 08:00

På lørdag den 10. august fra klokken 10 til 15.30 foregår den årlige høstdag i Den Fynske Landsby i Odense.

Frilandsmuseets marker bliver høstet med selvbindere med både et par heste foran og med veterantraktorer. Og selv en gammel mejetærsker er i gang på denne store høstdag.

Desuden sørger medlemmer af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn for, sammen med landsbyens egne folk, at der bliver tærsket og presset halm med et tærskeværk med halmpresser.

Derudover vil der være folkedans og musik, og madmødre og kokkepiger byder indenfor i køkkenerne. Festøllet er hældt op i kander og klar til at blive serveret.

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Handlekraftig fynbo med fjerkræ hædret

Landbrug & Fødevarers pris som »Årets unge landmand« er tildelt Henrik Pihl Winterø, der i 2017 overtog Aalundgaard i Ladegårde ved Aarup.

Kokkenborg hædret for arbejdsmiljøet

Rosetavler, struktur og tydelig ledelse. Det er vigtige redskaber, som har gjort svineproduktionen Kokkenborg ved Kirkeby til vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019.

Maskinfokus i Tyskland

I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

- Hver enkelt landmand skal vågne op

- Det her er 25 gange værre end randzonerne, lød det på grundvandsmødet i Vissenbjerg, hvor indsatsplanerne omkring drikkevandsboringer blev forelagt og debatteret.

Flis eller halm?

På Hvidkilde er man ikke enige med halmformand Hans Stougaard, der hellere ser halm frem for træflis til energi.

Det startede med en rygeost

Løgismose Mejeri producerer en lang række mejeriprodukter, men den fynske specialitet lagde fundamentet under virksomheden.

Slidstærkt staldgulv med ny type belægning

Højere syreresistens og slidstyrke er blot nogle af fordelene ved den nye type gulvbelægning, der nu også er blandt de produkter, som Schmidt Coating anvender hos deres kunder.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.
Side 1 af 40 (783 artikler)Prev1234567383940Next