bannerPos

Høstdag i landsbyen

Ligesom ved sidste års høstdag vil medlemmer af den fynske motor- og veterantraktorklub sørge for, at kornet i Den Fynske Landsby bliver tærsket. Foto: Anders Kurt Simonsen

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
07-08-2019 08:00

På lørdag den 10. august fra klokken 10 til 15.30 foregår den årlige høstdag i Den Fynske Landsby i Odense.

Frilandsmuseets marker bliver høstet med selvbindere med både et par heste foran og med veterantraktorer. Og selv en gammel mejetærsker er i gang på denne store høstdag.

Desuden sørger medlemmer af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn for, sammen med landsbyens egne folk, at der bliver tærsket og presset halm med et tærskeværk med halmpresser.

Derudover vil der være folkedans og musik, og madmødre og kokkepiger byder indenfor i køkkenerne. Festøllet er hældt op i kander og klar til at blive serveret.

Gylle kræver præcision

Det er tid for såning af raps. Det betyder blandt andet travlhed med nedfældning af gylle, inden rapsen skal sås. Derfor er Skovsgårde Maskinstations nye avancerede Vredo gyllenedfælder i fuldt sving i denne tid.

Friske rabarber og porrer til københavnerne

- Det er lokalproducerede råvarer og den gode historie, der tæller. Ikke nødvendigvis prisen, konstaterer Bjarne Nielsen, der i mange år har levet godt af tre hektar med hver af de to specialafgrøder på sin sandjord i Vester Kærby.

Altid nyeste model på Nordskov

Gennem generationer har seneste model af den danskudviklede mejetærsker høstet afgrøderne på den midtfynske bedrift. Til denne sæson er indkøbt det første eksemplar af MF Ideal 7-modellen, som er skabt på Agco’s udviklingscenter i Randers, men produceres i Italien.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.
Side 1 af 34 (667 artikler)Prev1234567323334Next