bannerPos

Her bor Michelin-landmændene

19-02-2018 09:49
Nu kan man på det gastronomiske Danmarkskort se, hvor de landmænd der leverer råvarer til Michelin-restauranterne bor.

Mandag bliver der delt Michelin-stjerner ud til landets bedste restauranter. I den forbindelse har Landbrug & Fødevarer oprettet et interaktivt Danmarkskort, hvor man kan se hvor i landet landmændene, der producerer råvarer til Michelin-restauranterne bor.

Kortet kan ses her.

- Vi har sat os for at udbygge det gastronomiske Danmarkskort. For hvor der ligger en Michelin-restaurant, er der typisk også lokale råvareleverandører, der kan lave fødevarer i absolut verdensklasse. De landmænd vil vi gerne være med til at hylde, når stjernerne bliver uddelt, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

På det nye gastronomiske Danmarkskort kan man både finde mælkeproducenter, fåreavlere, planteproducenter osv. Med kortet får danskerne mulighed for at finde ud af, hvor de lettest kan komme i nærheden af produkter, der er gode nok til at blive serveret på landets fineste restauranter.

- Jeg håber, vi med kortet kan være med til at skabe øget lokal stolthed over de dygtige landmænd rundt omkring i landet. Måske kan man endda køre forbi sin lokale landmand og købe Michelin-gulerødder eller Michelin-kød, så man derhjemme kan få lidt af stjernedrysset på sin egen middagstallerken, siger Karen Hækkerup.

Landbrug & Fødevarer er hovedsponsor for uddelingen af Michelin-stjernerne på Københavns Rådhus mandag aften.

- Jeg håber, at danskerne får øjnene op for, at der lige rundt om hjørnet bor landmænd i verdensklasse. Og så håber jeg også, at flere landmænd vil se muligheder i at samarbejde med de lokale restauranter, så vi forhåbentlig kan høste endnu mere hæder og anerkendelse til dansk gastronomi og landbrug, siger Karen Hækkerup.

 

Spændende fremtid for halmen

Der er mange muligheder for, at halm bliver brugt og får en merværdi, siger Hans Stougaard, der efter 23 år som formand for Danske Halmleverandører ikke stiller op til genvalg på generalforsamlingen 3. marts.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Vandløbene passes bedre

Generelt er der tilfredshed med kommunernes indsatser, lyder det ved generalforsamlingerne i de lokale vandløbslaug. Kun i Middelfart er der markante problemer på grund af manglende kommunal oprensning.

DLG tjente 36,5 millioner på Fyn

Den fynske grovvareafdeling er forbillede for DLG’s nye landsdækkende struktur.

625 kroner kiloet

Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Virksomme veteraner

2019 var et aktivt og begivenhedsrigt år for Motor og Veterantraktor Klubben Fyn.

Ib Jensen stopper

Fyns Familielandbrug skal vælge ny formand på den kommende generalforsamling.

Vådt år for planteavlen

Efter tørken i 2018 blev 2019 et af de vådeste år nogensinde, fastslog Fyns Familielandbrugs formand på LRS’s planteavlsaften i Svendborg.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.
Side 1 af 45 (897 artikler)Prev1234567434445Next