bannerPos

Landbruget slår dørene op

Både bierne og biodiversiteten i øvrigt har glæde af gårdens lille mark med solsikker. Familien på Erenbjerggård, som inviterer indenfor til »Åbent Landbrug« på søndag, er her repræsenteret af Benny og Kirsten Bonde samt svigerdatteren Charlotte. Christian Bonde var på arbejde, da billedet blev taget.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
10-09-2018 08:00
På søndag er der mulighed for at besøge landbrug over hele Danmark. I alt 52 bedrifter slår dørene op. Tre af dem er på Fyn.

Søndag den 16. september er der »Åbent Landbrug« over hele landet. Traditionen tro indbyder et stort antal landbrugsbedrifter af mange typer og størrelser den tredje søndag i september fra klokken 10 til 16 alle interesserede til at besøge og opleve dansk landbrug på nærmeste hold.

De senere år har flere end 80.000 børn og voksne landet over hvert år brugt den tredje søndag i september på at se og opleve, hvordan et nutidigt dansk landbrug ser ud, hvad de involverede familier og medarbejdere laver, og hvordan de har det. Og arrangørerne påpeger, at der er plads til, at endnu flere med egne øjne kan få et godt indblik i, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og at dyrevelfærden er i top.

Fjerde og femte generation

Blandt de 52 bedrifter landet over, som på søndag bogstaveligt talt slår stalddørene op i forbindelse med Åbent Landbrug, er de tre beliggende på Fyn.

Det er Gyldensteen Gods, Gyldensteensvej 101, Bogense, der udover planteproduktion har specialafgrøder som æbler, løg og græskar, kvæggården Lykkesholm, Juelsbergvej 12, Harndrup samt den økologiske kvægbedrift på Erenbjerggård, Assensvej 21, Broby.

LandbrugFyn har forud for »Åbent Landbrug« besøgt Erenbjerggård i Broby, der ejes og drives af Kirsten og Benny Bonde, begge 58 år.

Desuden medvirker sønnen Christian og svigerdatteren Charlotte i et vist omfang i gårdens drift.

Læs om Erenbjerggård i denne uges LandbrugFyn – se avisen allerede nu her på hjemmesiden.

 

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

IT-bøvl skubber tilsagnsfrister

Landbrugsstyrelsen udskyder efter IT-problemer fristen til at søge nyt tilsagn til økologi eller pleje af græs til 30. september.

Legat til talentfuld montør

Landbrugsmaskinmekaniker Mathias Lundehave Kristensen fra Flemløse Maskinforretning overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat og 10.000 kroner.

Renset drænvand risler ud i Kongshøj Å

Første fynske minivådområde er færdigetableret for cirka 520.000 kroner på Anhof i Øksendrup.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Konceptavl med fynske fortrin

- Herhjemme kan vi ikke konkurrere på bulkvarer, påpegede Danish Agros detaildirektør, der ved åbent hus-arrangementet i Centrovice’s forsøgsmark ikke forudskikkede stigning i kornprisen.

Afgrøderne står rigtig flot

Efter en vejrmæssig skiftende sæson tegner det til en stor avl på de fynske marker. Det var konklusionen efter en rundtur i Centrovice-forsøgsmarken ved Nr. Søby, hvor over 100 fynske planteavlere deltog forleden.

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Skarpere østfynsk korn og foderstoffer

Østfyns Korn & Foderstof har ansat Hans Jørgen Hansen, der har over 30 års erfaring i branchen.
Side 1 af 32 (622 artikler)Prev1234567303132Next