bannerPos

Færre så på får

Påskelørdag er også Fårets Dag, og i den anledning havde fåreavlere åbnet stalddørene. Her hos Sebastian Jungermann i Årslev. Foto: Camilla Bønløkke

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
03-04-2018 14:13
Påskelørdag var det Fårets Dag. I år blev det dog med lidt færre besøgende hos fåreavlerne, der havde åbnet stalddørene, end året forinden. Det kølige forårsvejr vurderes at være årsagen til et lidt lavere besøgstal.

Påskelørdag er også »Fårets Dag«. Her åbner fåreavlere i hele landet stalddøren og byder alle interesserede ind til muligheden for at hilse på årets første lam, og måske vække motivationen hos kommende fåreavlere.

På Fyn havde ialt 15 fåreavlere meldt sig som gæstfrie avlere.

Blandt dem var Lise-Lotte og Martin Phillip i Sallinge. Det var andet år, at de er værter ved Fårets Dag. Som ved flere øvrige besøgssteder var der lidt færre gæster end sidste år.

- Vi giver det kolde vejr skylden, smiler Lise-Lotte Phillip, da dagen er ved at være omme, og hvor hun kan konkludere, at besøgstallet ender på omkring 100.

0

Mærkning af heste og mærkningspladser på Fyn

Der tilbydes besigtigelse og mærkning med mikrochip af heste og ponyer i forbindelse med de to følskuer der afholdes på Fyn i august. Dansk Varmblod gør dog opmærksom på at årets følskuer er lukket for publikum grundet COVID-19.

Vinterraps skal etableres rettidigt

De nye krav om øget areal med efterafgrøder, der gælder fra kommende efterår, lægger yderligere pres på landmændene, der går en meget travl august måned i møde. Reglerne sætter blandt andet rapssåningen under pres og gør, at mange landmænd i højere grad har brug for sorter, der er hurtigstartende.

Stor styrbar sprøjte

Den nye Amazone UX6201 vist frem ved arrangement hos O. Søndergaard & Sønner.

Landbrugsrådgivning Syd opruster på ejendomsfronten

1. august tiltræder Niels Jepsen som revisor og ejendomsrådgiver.

Fynsk bondegårdsferie melder alt optaget

Kulinariske Kildegaarden i Frørup må sige nej til flere, som gerne vil på bondegårdsferie.

Middel høst i sigte

Høsten af vinterbyggen er overstået, og nu går høsten af raps og de store afgrøder som hvede, rug og vårbyg for alvor i gang.

En aften med natur på Aalegaarden

Velas indbyder torsdag aften til markvandring med fokus på læhegn, skov, eng og biodiversitet.

Landbrugsjord omlægges til skov

Fynsk projekt er blandt de første med multifunktionel jordfordeling, hvor 630 hektar øst for Svendborg forventes at blive omlagt til skov. I alt regner Landbrugsstyrelsen med, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

50-års fødselsdag i Glamsbjerg

Hos GMC indbydes på fredag til reception i anledning af medindehaver Kristian Jørgensens runde fødselsdag.
Side 1 af 56 (1114 artikler)Prev1234567545556Next