bannerPos

Tag med avisen til Agritechnica

Til november bliver der igen lejlighed for avisens læsere at deltage på verdens største landbrugsmaskinmesse, der fylder 23 kæmpestore haller i Hannover med de seneste maskinnyheder. Messen afvikles hvert andet år, og billedet er fra 2017.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
06-08-2019 08:00
LandbrugFyn arrangerer to-dages bustur til Hannover den 14. og 15. november, hvor fynske landmænd kan studere alle de nyeste maskiner på verdens største landbrugsmesse.

Traditionen tro arrangerer L-Mediehus i Langeskov i samarbejde med rejsearrangør Thomas Birkballe igen til november to-dages busture til Agritechnica i Hannover.

For to år siden, hvor verdens største landbrugsmesse sidst blev afviklet, havde godt 2.200 landmænd fra hele landet en både maskinmæssig og social oplevelse. De blev sendt afsted primært i busser fra lokale maskinforretninger, i det tætte samarbejde med Effektivt Landbrug og Thomas Birkballe.

Samme antal forventes igen i år at drage afsted i 40-50 busser for at opleve de seneste maskinnyheder i ikke mindre end 23 messehaller med næsten 3.000 udstillere fra 52 lande.

Fynsk tur

Ligesom i 2017 har LandbrugFyn et læsertilbud til fynske landmænd og øvrige maskininteresserede på en sådan tur.

Den foregår torsdag den 14. og fredag den 15. november, og begge dage vil der være besøg på den kæmpestore messe.

Overnatningen foregår på et hotel i Harzen. Her er der aftenmiddag med musik og underholdning af Carsten Knudsen, kendt fra De Nattergale.

Det komplette program for turen kan studeres nærmere på avisens hjemmeside, ligesom det kan fremsendes ved at sende en mail til post@landbrugfyn.dk.

Prisen for turen er 2.250 kroner pr. person med overnatning i dobbeltværelse. Enkeltværelse koster et tillæg på 430 kroner.

Køb din rejse her

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Handlekraftig fynbo med fjerkræ hædret

Landbrug & Fødevarers pris som »Årets unge landmand« er tildelt Henrik Pihl Winterø, der i 2017 overtog Aalundgaard i Ladegårde ved Aarup.

Kokkenborg hædret for arbejdsmiljøet

Rosetavler, struktur og tydelig ledelse. Det er vigtige redskaber, som har gjort svineproduktionen Kokkenborg ved Kirkeby til vinder af Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2019.

Maskinfokus i Tyskland

I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

- Hver enkelt landmand skal vågne op

- Det her er 25 gange værre end randzonerne, lød det på grundvandsmødet i Vissenbjerg, hvor indsatsplanerne omkring drikkevandsboringer blev forelagt og debatteret.

Flis eller halm?

På Hvidkilde er man ikke enige med halmformand Hans Stougaard, der hellere ser halm frem for træflis til energi.

Det startede med en rygeost

Løgismose Mejeri producerer en lang række mejeriprodukter, men den fynske specialitet lagde fundamentet under virksomheden.

Slidstærkt staldgulv med ny type belægning

Højere syreresistens og slidstyrke er blot nogle af fordelene ved den nye type gulvbelægning, der nu også er blandt de produkter, som Schmidt Coating anvender hos deres kunder.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.
Side 1 af 40 (783 artikler)Prev1234567383940Next