bannerPos

Tag med avisen til Agritechnica

Til november bliver der igen lejlighed for avisens læsere at deltage på verdens største landbrugsmaskinmesse, der fylder 23 kæmpestore haller i Hannover med de seneste maskinnyheder. Messen afvikles hvert andet år, og billedet er fra 2017.

Erik Hansen

Redaktør LandbrugFyn
06-08-2019 08:00
LandbrugFyn arrangerer to-dages bustur til Hannover den 14. og 15. november, hvor fynske landmænd kan studere alle de nyeste maskiner på verdens største landbrugsmesse.

Traditionen tro arrangerer L-Mediehus i Langeskov i samarbejde med rejsearrangør Thomas Birkballe igen til november to-dages busture til Agritechnica i Hannover.

For to år siden, hvor verdens største landbrugsmesse sidst blev afviklet, havde godt 2.200 landmænd fra hele landet en både maskinmæssig og social oplevelse. De blev sendt afsted primært i busser fra lokale maskinforretninger, i det tætte samarbejde med Effektivt Landbrug og Thomas Birkballe.

Samme antal forventes igen i år at drage afsted i 40-50 busser for at opleve de seneste maskinnyheder i ikke mindre end 23 messehaller med næsten 3.000 udstillere fra 52 lande.

Fynsk tur

Ligesom i 2017 har LandbrugFyn et læsertilbud til fynske landmænd og øvrige maskininteresserede på en sådan tur.

Den foregår torsdag den 14. og fredag den 15. november, og begge dage vil der være besøg på den kæmpestore messe.

Overnatningen foregår på et hotel i Harzen. Her er der aftenmiddag med musik og underholdning af Carsten Knudsen, kendt fra De Nattergale.

Det komplette program for turen kan studeres nærmere på avisens hjemmeside, ligesom det kan fremsendes ved at sende en mail til post@landbrugfyn.dk.

Prisen for turen er 2.250 kroner pr. person med overnatning i dobbeltværelse. Enkeltværelse koster et tillæg på 430 kroner.

Køb din rejse her

Gylle kræver præcision

Det er tid for såning af raps. Det betyder blandt andet travlhed med nedfældning af gylle, inden rapsen skal sås. Derfor er Skovsgårde Maskinstations nye avancerede Vredo gyllenedfælder i fuldt sving i denne tid.

Friske rabarber og porrer til københavnerne

- Det er lokalproducerede råvarer og den gode historie, der tæller. Ikke nødvendigvis prisen, konstaterer Bjarne Nielsen, der i mange år har levet godt af tre hektar med hver af de to specialafgrøder på sin sandjord i Vester Kærby.

Altid nyeste model på Nordskov

Gennem generationer har seneste model af den danskudviklede mejetærsker høstet afgrøderne på den midtfynske bedrift. Til denne sæson er indkøbt det første eksemplar af MF Ideal 7-modellen, som er skabt på Agco’s udviklingscenter i Randers, men produceres i Italien.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Dyrskuechefen til Lundsgaard

Alex Nielsen er blevet ansat som eventchef for Anexet på godset ved Kerteminde.

Stougaard vil holde regeringen op på klimaløfter

Halmbranchen glæder sig over en klimaambitiøs regering. Men nu skal der handling bag ordene, mener Danske Halmleverandører.

Køng-landmand styrer sin risiko med succes

Hans Raahauge har gode erfaringer med DLG’s risikostyringsværktøj Risk Management.

Plovekspert holder nyt pløjekursus

Landbrugsrådgivning Syd inviterer til pløjekursus ved Ørbæk den 3. september, hvor man kan deltage både med og uden plov.
Side 1 af 34 (667 artikler)Prev1234567323334Next