Åbent hus og jubilæum hos 4H

Anders Kurt Simonsen 16-04-2018 07:45:35
En af deltagerne i sidste tirsdags legestue hos Aktivitetsgårdens 4H i Stenstrup var Karl, som her får lidt hjælp til arbejdet med at strø ved kaninerne.
Aktivitetsgårdens 4H i Stenstrup holder åbent hus på lørdag og fejrer samtidig Anne Marie Jørgensens 40 års jubilæum i 4H.

På lørdag, den 21. april klokken 10-15, indbyder Aktivitetsgårdens 4H alle interesserede, både børn og voksne, til åbent hus på Aktivitetsgården, Hundstrupvej 5 i Stenstrup. Samtidig fejres et bemærkelsesværdigt jubilæum, nemlig at formanden for Aktivitetsgårdens 4H, Anne Marie Jørgensen, har været aktiv i 4H i 40 år.

Der er lagt op til en hyggelig forårsdag - med lejlighed til at opleve 4H for en dag og høre om alle de forskellige 4H-aktiviteter. Der vil blandt andet være mulighed for at hilse på får med lam ude i marken. Inde i stalden kan man kæle med de mange kaniner, og i hønsehus og hønsegård er der lejlighed til at besøge høns og ænder.

Af andre aktiviteter kan nævnes: at udfolde de kunstneriske evner ved at være med til at male på 4H-børnenes maleri, at være kreativ med Sonja og at lære krydderierne at kende. I bålhytten kan man bage pandekager, og i køkkenet kan man bage sin egen rødbede-grissini. På værkstedet kan man prøve at slå sømmet i bund, og i klublokalet kan man være kreativ og lave mange sjove ting. Og der er gratis kage og kaffe eller saft til alle.

Aktiviteter hele året

4H er landbrugets børne- og ungdomsarbejde. Formålet med arbejdet er at dygtiggøre børn og unge gennem arbejde og praktiske opgaver. De fire H’er i 4H står for: en flittig Hånd, et kvikt Hoved, et varmt Hjerte, og et godt Helbred.

Alle de unge og voksne, der gør et stykke arbejde i 4H, gør det på frivillig basis og uden at få anden løn end glæden ved at gøre en indsats - og at få masser af venner og kammerater.

Aktivitetsgårdens 4H har i alt cirka 20 hjælpere og instruktører. 4H’s aktiviteter er for børn fra 0. klasse og op til ca. 8. klasse. Og der er aktiviteter hele året bortset fra i skoleferierne (dog er der sommermad og bagning nogle dage i skolernes sommerferie).

Rødbede-konkurrence

For de mindste - fra nul år og til børnehaveklasse-alderen - er der legestue hver tirsdag formiddag, hvor alle børn har en voksen med. Onsdag og torsdag står der dyrepasning på programmet, og Aktivitetsgården har både kaniner, marsvin, høns, ænder og får med lam.

Nogle af årets travle dage er Det fynske Dyrskue i Odense, hvor 4H altid er repræsenteret. Derudover kan for eksempel nævnes: Oplev 4H for en dag - gratis. Udflugt for alle i 4H. Medvirken ved Åbent Landbrug. Høstfest. Generalforsamling. Juleværksted m.m.

En fast og populær aktivitet er den årlige sommerkonkurrence, der i år handler om, hvem der dyrker den tungeste rødbede. Vinderen kåres ved Aktivitetsgårdens høstfest, torsdag den 27. september

 • IDEAL-tærskere kører demotur

  Under navnet ”IDEAL MasterClass” er over 60 IDEAL mejetærskere nu ved at blive demonstreret for interesserede kunder over det meste af Europa. I første omgang kommer der i alt 6 maskiner til Danmark – og de første er allerede ankommet - fuldt udstyret og med henholdsvis hjul eller bælter.

 • Genopbygning med stil

 • Ewers udvider mod vest med ny lagerhal

  Korn- og foderstofvirksomheden Brødr. Ewers bygger lagerhal med plads til 6.000 ton korn på afdelingen i Ølgod – et skarpt signal om stor aktivitet i Vestjylland.

 • Rapsprisen kommer stærkt tilbage

  Som en trold op af en æske tog den europæiske rapspris et stort ryk op i grafen onsdag aften. Den kraftige optur kommer i en tid, hvor vi normalt vil se et begyndende høstpres på rapsprisen, og det indikerer, at rapsprisen nok har set bunden for denne gang.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer