40 år for 4H

Anders Kurt Simonsen 16-04-2018 07:48:55
I forbindelse med åbent hus-dagen på Aktivitetsgården lørdag den 21. april fejres, at formanden, Anne Marie Jørgensen har været aktiv i 4H i 40 år.

- Mit frivillige arbejde i 4H startede med madlavning på Stenstrup Skole, da jeg for 40 år siden - i 1978 - blev instruktør i husholdning i Stenstrup, fortæller Aktivitetsgårdens 4H’s formand, Anne Marie Jørgensen, der sammen med sin mand, Hans Erik Jørgensen, bor på gården »Skovvang« lidt nord for Stenstrup. Der var også husholdning i Ollerup og Gudme. Det var fem gange om sommeren. Det betød, at vi havde børnene, så de kunne komme med til dyrskuer i Ringe og Odense.

- I 1987 blev jeg formand for Sydfyns 4H, og et par år efter fik vi fælleshaver og dramatik på Stenstrup Skole. I 1990 lykkedes det at få etableret »4H-gården Grønt Samvirke« i Ulbølle. I 1991 begyndte vi »Årets gang på en gård« hjemme hos os. Børnene kom en gang om måneden. De fik en kviekalv og en gris og lærte om fodringen. De fulgte afgrødernes vækst på marken fra såning til høst, og de havde den samme kalv, til den blev ko. Og for 24 år siden - i 1994 - fik vi Aktivitetsgårdens 4H i Stenstrup.

- For 40 år siden foregik der noget i 4H fem gange om året plus dyrskue og efterårsfest. I dag er der aktiviteter hele året. Der er altid nogen på Aktivitetsgården - dyr skal jo passes hver dag året rundt. Og vi har en bestyrelse med cirka en tredjedel unge, en tredjedel forældre og en tredjedel pensionister - og med et godt samarbejde på tværs af både børn og voksne. Blandt andet lærer børnene at passe haven - og de smager dens forskellige produkter.

 • Samarbejde skal øge landbrugets kendskab til biogødning

  Solrød Biogas har indgået et samarbejde med Østdansk Landboforening for at få udbredt kendskabet til biogødning og dets positive egenskaber i forhold til traditionel kunstgødning.

 • Dyrk roer til biogas

  Hurtig, omsættelig energi og en højere gasproduktion gør det attraktivt at benytte roer i biogasproduktionen.

 • Stor uudnyttet mængde biomasse til rådighed på danske marker

  Biomasse i form af roetoppe, der bare skal samles op og ensileres og anvendes til biogasproduktion, ligger hvert år og rådner på danske marker.

 • Biogas kan levere de næringsstoffer, økologerne mangler

  Store afstande mellem de økologiske biogasanlæg og dermed store transportomkostninger gør det attraktivt med flere anlæg. Foreningen Biogasbranchen har sendt åbent brev til fødevareministeren i håb om anlægstilskud.

 • Hvede og majs kommer sent i jorden i USA

  Den seneste opgørelse over såning af afgrøder i USA viser en skuffende fremgang i at få lagt majs og hvede i jorden. Potentielt kan det få konsekvenser for høstudbytterne i USA og derfor holder afgrødemarkedet et tæt øje på situationen i USA lige nu.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer