Korinth klar med nyt udstyr

Camilla Bønløkke 16-05-2018 08:00:08
En to kubikmeter egenudviklet vogn på 1,40 meter i bredden til anlæg af grusstier har netop haft sin debut hos Korinth Entreprenørfirma A/S.
En nyudviklet vogn har debut, to nye gravemaskiner til to erfarne medarbejdere er kørt godt i gang, og indimellem fejres mesterskaber og nyansættelser. Der er gang i den hos Korinth Entreprenørfirma A/S.

 – Det kan faktisk godt lade sig gøre at drive virksomhed fra »Udkantsdanmark«. Det er min kæphest.

Ordene kommer fra Jørn Høj, der sammen med Ib Laursen og Bjarke Laursen ejer Korinth Entreprenørfirma A/S.

Og påstanden kan det fynske entreprenørfirma bekræfte på flere områder. Ikke alene beskæftiges godt 20 medarbejdere, og der udføres opgaver for kunder fordelt over hele Fyn. Firmaet har også løbende fremtidens entreprenører i lære, og så er man ikke blege for selv at iværksætte udviklingen af det materiel, der er behov for, når arbejdsområder skal udvides.

Skovveje og stisystemer

Lige nøjagtig en to kubikmeter egenudviklet vogn på 1,40 meter i bredden til anlæg af grusstier har netop haft sin debut.

- Vi har simpelthen nedfotograferet den store vogn, som vi har på 10 kubikmeter, og dertil købt en plantagetraktor, fortæller Jørn Høj, om det netop afsluttede projekt, der er udført i samarbejde med specialister ude i byen.

Opgaverne med reparation og anlæg af grusveje og grusstier startede for alvor op for entreprenørfirmaet i Korinth i forbindelse med stormen i 1999, hvor mange skovveje blev ødelagt.

Flere nye maskiner

Den nye vogn til anlæg af stier er ikke den eneste nye investering i maskinparken. For et par måneder siden ankom også to nye Hydrema gravemaskiner til Korinth. Jørgen Pedersen har fået en ny Hydrema 928E ESD. Desuden er der investeret i en ny Hydrema MX14, der er en hjulgravemaskine, der kan have en tipvogn med til udstyr.

- Tipvognen er med hydraulisk sidetip, så Lars Jorck-Jorckston, der har fået den nye hjulgravemaskine, kan selv lægge materialer ud, og med pallegafler, selv tage eventuelle paller og andet udstyr af vognen, forklarer Jørn Høj, der påpeger, at den nye MX14 er rigtig god på byggepladser, til staldbyggeri, samt ved anlæg af by-kloakker, hvor der ikke er meget plads.

Desuden har nyinvesteringen også allerede vist, at den fint kan klare sig under drænarbejde i marken, hvor det har været nødvendigt at inddrage den i nogle af forårets mange drænopgaver.

Korinth Entreprenørfirma dækker et meget bredt felt i forhold til entreprenøropgaver. Herunder rydning af skove, vandløbsvedligeholdelse, grødeskæring og vedligehold af grusveje for især kommuner og godser, samt byggeri og nedbrydning, kloak og dræn, samt brolægning.

Læs om Korinth Entreprenørforretning i LandbrugFyns tema i denne uge om entreprenørmaskiner.

 

 • Spot på fremtidens danskproducerede slagtesvin

  Seges Svineproduktion stod onsdag bag det første af to seminarer, hvor omdrejningspunktet er fremtidens slagtesvineproduktion i Danmark.

 • Dansk ngo står bag øko-regler for landbrug i Vietnam

  Danskbaseret forening har projekter for 10-15 millioner kroner årligt i udviklingslande og er hædret af det vietnamesiske landbrugsministerium for en god indsats.

 • Afprøvning af tidspunktet for syretilsætning i vådfoder

  En afprøvning har ikke kunnet påvise statistisk forskel på indhold af lysin, methionin eller treonin i vådfoderprøver – uanset om syrestabiliseringen blev tilsat straks efter prøveudtagelsen eller med 30 minutters forsinkelse.

 • Kina lover USA en masse og det er godt for landbruget

  Vi står i en hektisk situation på landbrugsmarkederne lige nu. Ud over fokus på vejrsituationen før høst er fokus også rettet mod de politiske spændinger mellem USA og Kina, der nu ser ud til at bløde ud. Både vejr og politik bakker op om den optur, vi ser på markedet for afgrøder såvel som på markedet for svinekød lige nu.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer