Danish Agro skaber valuta i udlandet og på maskiner

Erik Hansen 08-03-2018 10:51:52
Fra regionsmødet ses fra venstre ses Danish Agros fynske bestyrelsesmedlem Niels Brems, Skamby, sammen med bestyrelsesformand Jørgen H. Mikkelsen og koncernchef Henning Haahr. Foto: Erik Hansen
100 fynske medlemmer mødte i tirsdags andelsgrovvarekoncernens ledelse ved regionsmødet i Odense.

I disse år henter de store andelsselskaber mange gode penge hjem til deres ejere, de danske landmænd, fra udlandet.

Det blev senest tirsdag aften med al tydelighed beskrevet for de fynske medlemmer i Danish Agro, da de var samlet til regionsmøde i Odense Congress Center.

Andelsgrovvarekoncernen havde i 2017, sammen med sine tætte samarbejdspartnere, Vestjyllands Andel og tyske Agravis, en omsætning uden for landets grænser i niveauet 13-14 milliarder kroner, blandt andet gennem den største markedsandel i Finland, og via opkøb sidste år som nu Sveriges tredjestørste grovvareudbyder. Også resultaterne i Baltikum har været opløftende.

Tyske udfordringer

Til gengæld blev der ved mødet ikke lagt skjul på, at der er udfordringer i Tyskland efter opkøbet af grovvaredelen i Getreide AG – i dag Ceravis AG.

Koncernchef Henning Haahr nævnte, at der i 2017 dernede var et minus i det ordinære driftsresultat på 42 millioner kroner mod et dobbelt så stort underskud i 2016.

Danish Agros samlede omsætning blev på 31,4 milliarder kroner, eller meget tæt på rekorden fra 2016 på 31,5 milliarder. Det skal ses i lyset af udfordringerne sidste år med lavere produktpriser og en sen og våd høst, blev det nævnt af koncernledelsen overfor de omkring 100 deltagere ved mødet i Odense.

Overskuddet før skat hos Danish Agro var sidste år på 613 millioner kroner, mod 626 millioner året før.

Læs mere fra regionsmødet i næste uges LandbrugFyn.

 

 • Nye udbrud af afrikansk svinepest i svinebesætninger i Østeuropa

  Der har fundet udbrud af afrikansk svinepest blandt flere steder i Østeuropa den seneste uge.

 • Adival udvider

  Foderstofvirksomheden Adival i Billund, har haft pladsmangel i lageret længe. Men det bliver der snart lavet om på.

 • En uge med stemningsskifte på kornmarkedet

  Sidste uge var en uge, hvor kornpriserne endegyldigt gik fra stigende tendens til faldende tendens. I det mindste er pilen nu ned for kornpriserne for en stund, og det er lige nu kun rapsen, der holder fast og stadig er i køb. Men der er en god grundlæggende efterspørgsel til stede, som kan holde hånden under kornpriserne og dermed sætte gang i et nyt opsving igen.

 • Danmarks Bedste Lærling kåret til E&H 2018

  Under fagmessen Entreprenør & Håndværk 14.-16. juni dannede MCH Outdoor Arena rammen, da Danmarks bedste mekanikerlærling på entreprenørmaskiner blev kåret for første gang nogensinde.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer