Danish Agro skaber valuta i udlandet og på maskiner

Erik Hansen 08-03-2018 10:51:52
Fra regionsmødet ses fra venstre ses Danish Agros fynske bestyrelsesmedlem Niels Brems, Skamby, sammen med bestyrelsesformand Jørgen H. Mikkelsen og koncernchef Henning Haahr. Foto: Erik Hansen
100 fynske medlemmer mødte i tirsdags andelsgrovvarekoncernens ledelse ved regionsmødet i Odense.

I disse år henter de store andelsselskaber mange gode penge hjem til deres ejere, de danske landmænd, fra udlandet.

Det blev senest tirsdag aften med al tydelighed beskrevet for de fynske medlemmer i Danish Agro, da de var samlet til regionsmøde i Odense Congress Center.

Andelsgrovvarekoncernen havde i 2017, sammen med sine tætte samarbejdspartnere, Vestjyllands Andel og tyske Agravis, en omsætning uden for landets grænser i niveauet 13-14 milliarder kroner, blandt andet gennem den største markedsandel i Finland, og via opkøb sidste år som nu Sveriges tredjestørste grovvareudbyder. Også resultaterne i Baltikum har været opløftende.

Tyske udfordringer

Til gengæld blev der ved mødet ikke lagt skjul på, at der er udfordringer i Tyskland efter opkøbet af grovvaredelen i Getreide AG – i dag Ceravis AG.

Koncernchef Henning Haahr nævnte, at der i 2017 dernede var et minus i det ordinære driftsresultat på 42 millioner kroner mod et dobbelt så stort underskud i 2016.

Danish Agros samlede omsætning blev på 31,4 milliarder kroner, eller meget tæt på rekorden fra 2016 på 31,5 milliarder. Det skal ses i lyset af udfordringerne sidste år med lavere produktpriser og en sen og våd høst, blev det nævnt af koncernledelsen overfor de omkring 100 deltagere ved mødet i Odense.

Overskuddet før skat hos Danish Agro var sidste år på 613 millioner kroner, mod 626 millioner året før.

Læs mere fra regionsmødet i næste uges LandbrugFyn.

 

 • Deutz-Fahr-kunder så den ægte vare

  Forhandlere af Deutz-Fahr tog 30 kunder med på fabriksbesøg i Tyskland.

 • Nu må vildsvin skydes døgnet rundt

  Jægere må også skyde det nataktive dyr, når det er mørkt. Det bliver nu tilladt efter en dispensation fra Naturstyrelsen – for at bekæmpe afrikansk svinepest.

 • Uenighed om biodiesel i USA skaber usikkerhed på kornmarkedet

  Der er store diskussioner i USA om brugen af biodiesel i raffinaderiernes produktionen af brændstof. Et større amerikansk raffinaderi er gået konkurs på baggrund af omkostningerne ved at anvende bio-ethanol, hvilket har fået sindene i kog i det store land mod vest - og det påvirker kornpriserne.

 • BL frygter »farming med fodlænke«

  Hvis de danske myndigheder får større beslutningskraft, kan det ende med regelrytteri og overvågning. Det mener Bæredygtigt Landbrug, der frygter overimplementering efter udmeldinger fra EU-kommissær Phil Hogan.

 • Rådgiver: Kig på din forpagtningsafgift

  Indtjeningen i sukkerroerne er ikke altid stor nok til at dække både forpagtningsafgift og aflønning af dig selv og de ansatte, lyder det fra økonomikonsulent.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.