Danish Agro forklarer afvisningen

Erik Hansen 01-03-2018 11:40:32
- Flere har spurgt, hvordan vi har modtaget denne invitation. Først og fremmest undrer det os naturligvis, at vi ikke er blevet kontaktet direkte, uden for offentlighedens søgelys. Og vi finder det rigtigt ærgerligt, at vi skal kommunikere på denne måde, lød det fra Danish Agro-formand Jørgen H. Mikkelsen. Arkivfoto: Erik Hansen
På gårsdagens generalforsamling og Stakeholder Meeting understregede Danish Agros formand, at et samarbejde med DLG i udlandet vil gå ud over koncernens troværdighed og slå store værdier i stykker.

Bestyrelsesformand Jørgen H. Mikkelsen gik i går på talerstolen ved generalforsamlingen og det efterfølgende møde i Købehavn for Danish Agros mange samarbejdspartnere for at forklare årsagen til, at man ikke ønsker at gå i dialog med DLG om et eventuelt samarbejde i udlandet.

- Men selvom ideen måske umiddelbart kan lyde som en interessant tanke, så kan den ikke realiseres. Det vil skade vor troværdighed, og store værdier vil forsvinde, hvis vi skifter retning hvert andet år. Det vil ødelægge vort stærke fundament med en omsætning på over 30 milliarder kroner og ansvaret for vore 10.000 ejere og 5.000 medarbejdere, understreger Jørgen H. Mikkelsen.

I sin redegørelse overfor Danish Agros ledelse og samarbejdspartnere fremhævede han det meget tillidsfulde og loyale samarbejde i den internationalisering, som gennem mange år er opbygget sammen med Vestjyllands Andel og tyske Agravis.

- Det har været en stor succes, med gode forretninger og stærke resultater i flere lande, til gavn for vore ejere. Det hverken kan, eller vil vi slå i stykker.

Læs mere i Effektivt Landbrug fredag fra Danish Agro-mødet om formandens begrundelser, og om en vedtægtsændring med en ny delegeretforsamling, som blev nedstemt på generalforsamlingen i Køge.

 • Deutz-Fahr-kunder så den ægte vare

  Forhandlere af Deutz-Fahr tog 30 kunder med på fabriksbesøg i Tyskland.

 • Nu må vildsvin skydes døgnet rundt

  Jægere må også skyde det nataktive dyr, når det er mørkt. Det bliver nu tilladt efter en dispensation fra Naturstyrelsen – for at bekæmpe afrikansk svinepest.

 • Uenighed om biodiesel i USA skaber usikkerhed på kornmarkedet

  Der er store diskussioner i USA om brugen af biodiesel i raffinaderiernes produktionen af brændstof. Et større amerikansk raffinaderi er gået konkurs på baggrund af omkostningerne ved at anvende bio-ethanol, hvilket har fået sindene i kog i det store land mod vest - og det påvirker kornpriserne.

 • BL frygter »farming med fodlænke«

  Hvis de danske myndigheder får større beslutningskraft, kan det ende med regelrytteri og overvågning. Det mener Bæredygtigt Landbrug, der frygter overimplementering efter udmeldinger fra EU-kommissær Phil Hogan.

 • Rådgiver: Kig på din forpagtningsafgift

  Indtjeningen i sukkerroerne er ikke altid stor nok til at dække både forpagtningsafgift og aflønning af dig selv og de ansatte, lyder det fra økonomikonsulent.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.