Nyt initiativ skal kickstarte landbrugselevers karriere

Erik Hansen 01-03-2018 11:58:56
Alle kvadratmeter bliver taget i brug i det nye innovationshus, når Dalum Landbrugsskole afholder »Karrieredag« den 7. marts. Her samles alle skolens over 200 elever til et program med masser af information og inspiration til den videre uddannelse i landbruget eller til en karriere i følgeerhvervet. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen
Første arrangement i Dalum Landbrugsskoles nye innovationshus.

Der bliver brug for hver en kvadratmeter i Dalum Landbrugsskoles nye innovationshus, når alle skolens over 200 elever mødes til »Karrieredag« på onsdag den 7. marts. Initiativet er et nyt tiltag på Dalum Landbrugsskole, som med dagen ønsker at give eleverne den bedst mulige start på fremtiden i erhvervet.

- Vi har sammensat et virkeligt bredt program og kan garantere masser af relevant information og inspiration til alle, lige fra de helt nye elever, som er på vej ud i deres allerførste praktik, til agrarøkonomerne, som er ved at afslutte deres lederuddannelse, siger underviser Kasper Hansen fra Dalum Landbrugsskole.

Dagen skydes i gang af Future Farming's Søren Bisp, Seges, som vil give sit bud på, hvordan vi vender landbrugets udfordringer til muligheder og fordele. Derefter omdannes skolen til et virvar af spændende workshops målrettet elevernes behov og ståsted på uddannelsesstigen.

Er man interesseret i en karriere i følgeerhvervet, vil workshops med direktør Martin Lauridsen fra ATR Landhandel eller cheføkonom og virksomhedsrådgiver Lars Schneider fra Sønderjysk Landboforening være et oplagt valg. Drømmer man om job i udlandet, kan man tilmelde sig workshops med blandt andet Danish Farmers Abroad eller Danish Farm Design, og er det en fremtid i primærerhvervet, som står øverst på ønskelisten, rummer programmet indlæg fra en lang række spændende landmænd, som kan fortælle meget mere om deres karrierevalg og overvejelser.

Undervejs bliver der rig mulighed for at netværke med de inviterede virksomheder og gæster, inden dagen afrundes af direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen.

 • Nye udbrud af afrikansk svinepest i svinebesætninger i Østeuropa

  Der har fundet udbrud af afrikansk svinepest blandt flere steder i Østeuropa den seneste uge.

 • Adival udvider

  Foderstofvirksomheden Adival i Billund, har haft pladsmangel i lageret længe. Men det bliver der snart lavet om på.

 • En uge med stemningsskifte på kornmarkedet

  Sidste uge var en uge, hvor kornpriserne endegyldigt gik fra stigende tendens til faldende tendens. I det mindste er pilen nu ned for kornpriserne for en stund, og det er lige nu kun rapsen, der holder fast og stadig er i køb. Men der er en god grundlæggende efterspørgsel til stede, som kan holde hånden under kornpriserne og dermed sætte gang i et nyt opsving igen.

 • Danmarks Bedste Lærling kåret til E&H 2018

  Under fagmessen Entreprenør & Håndværk 14.-16. juni dannede MCH Outdoor Arena rammen, da Danmarks bedste mekanikerlærling på entreprenørmaskiner blev kåret for første gang nogensinde.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer