Nyt initiativ skal kickstarte landbrugselevers karriere

Erik Hansen 01-03-2018 11:58:56
Alle kvadratmeter bliver taget i brug i det nye innovationshus, når Dalum Landbrugsskole afholder »Karrieredag« den 7. marts. Her samles alle skolens over 200 elever til et program med masser af information og inspiration til den videre uddannelse i landbruget eller til en karriere i følgeerhvervet. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen
Første arrangement i Dalum Landbrugsskoles nye innovationshus.

Der bliver brug for hver en kvadratmeter i Dalum Landbrugsskoles nye innovationshus, når alle skolens over 200 elever mødes til »Karrieredag« på onsdag den 7. marts. Initiativet er et nyt tiltag på Dalum Landbrugsskole, som med dagen ønsker at give eleverne den bedst mulige start på fremtiden i erhvervet.

- Vi har sammensat et virkeligt bredt program og kan garantere masser af relevant information og inspiration til alle, lige fra de helt nye elever, som er på vej ud i deres allerførste praktik, til agrarøkonomerne, som er ved at afslutte deres lederuddannelse, siger underviser Kasper Hansen fra Dalum Landbrugsskole.

Dagen skydes i gang af Future Farming's Søren Bisp, Seges, som vil give sit bud på, hvordan vi vender landbrugets udfordringer til muligheder og fordele. Derefter omdannes skolen til et virvar af spændende workshops målrettet elevernes behov og ståsted på uddannelsesstigen.

Er man interesseret i en karriere i følgeerhvervet, vil workshops med direktør Martin Lauridsen fra ATR Landhandel eller cheføkonom og virksomhedsrådgiver Lars Schneider fra Sønderjysk Landboforening være et oplagt valg. Drømmer man om job i udlandet, kan man tilmelde sig workshops med blandt andet Danish Farmers Abroad eller Danish Farm Design, og er det en fremtid i primærerhvervet, som står øverst på ønskelisten, rummer programmet indlæg fra en lang række spændende landmænd, som kan fortælle meget mere om deres karrierevalg og overvejelser.

Undervejs bliver der rig mulighed for at netværke med de inviterede virksomheder og gæster, inden dagen afrundes af direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen.

 • Deutz-Fahr-kunder så den ægte vare

  Forhandlere af Deutz-Fahr tog 30 kunder med på fabriksbesøg i Tyskland.

 • Nu må vildsvin skydes døgnet rundt

  Jægere må også skyde det nataktive dyr, når det er mørkt. Det bliver nu tilladt efter en dispensation fra Naturstyrelsen – for at bekæmpe afrikansk svinepest.

 • Uenighed om biodiesel i USA skaber usikkerhed på kornmarkedet

  Der er store diskussioner i USA om brugen af biodiesel i raffinaderiernes produktionen af brændstof. Et større amerikansk raffinaderi er gået konkurs på baggrund af omkostningerne ved at anvende bio-ethanol, hvilket har fået sindene i kog i det store land mod vest - og det påvirker kornpriserne.

 • BL frygter »farming med fodlænke«

  Hvis de danske myndigheder får større beslutningskraft, kan det ende med regelrytteri og overvågning. Det mener Bæredygtigt Landbrug, der frygter overimplementering efter udmeldinger fra EU-kommissær Phil Hogan.

 • Rådgiver: Kig på din forpagtningsafgift

  Indtjeningen i sukkerroerne er ikke altid stor nok til at dække både forpagtningsafgift og aflønning af dig selv og de ansatte, lyder det fra økonomikonsulent.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.