Nu kan man blive del af pilotprojekt om præcisionslandbrug

Lasse Ege Pedersen 05-01-2018 14:12:54
20 landmænd kan nu deltage i projekt, hvor man som alternativ til pligtige efterafgrøder kan få lov at benytte sig af præcisionslandbrug.

Pilotprojektordningen om præcisionslandbrug, som blev lanceret i november, er nu åben for ansøgninger.

Landbrugsstyrelsen inviterer op til 20 landmænd til at være med til at udvikle præcisionslandbrug som miljøvirkemiddel.

- Producerer du korn eller raps, kan du ansøge om at anvende præcisionslandbrug som alternativ til pligtige efterafgrøder til helt eller delvis at opfylde dit efterafgrødekrav for planperioderne 2018/19 og 2019/20, lyder det fra Landbrugsstyrelsen, som skal have ansøgningen senest 8. februar.

Ansøgningsskemaet kan findes på styrelsens hjemmeside, hvor man også kan læse hvilke betingelser, som man skal opfylde.

I forbindelse med det nye projekt bliver der allerede på onsdag i næste uge holdt orienteringsmøde om ordningen. Det sker ved et møde som Landbrugsstyrelsen og Seges afholder i fællesskab i Landbrugets Hus i Horsens kl 12 til 15.45.

I november sagde viceformand i L&F, Lars Hvidtfeldt om ordningen.

- Det her er en meget interessant måde at blive reguleret på. Nu begynder man for første gang at belønne landmændene for at bruge teknologi og udvise godt landmandskab, sagde han.

 • - Bedste år siden 2001

  Efter at have gennemgået de første regnskaber, vurderer Agri Nord, at nordjyske mælke- og svineproducenter kommer ud af 2017 med rekordresultater. Især soholderne kan se frem til store plus på bundlinjen.

 • Trimmet til mere medvind

  Ved Fjerritslev glæder Stig Abildgaard sig over det bedste regnskab i hans tid på gården. Han vurderer dog, at der ligger meget mere til grund for succesen end gode salgspriser.

 • Cannabis-dyrkning

  - Reglerne under huden og status

 • Mindre prishop på vej fra maskinstationer

  Flere maskinstationer sætter nok priserne lidt op efter at have holdt dem i ro i flere år og haft indtægtstab på det våde 2017, skønner formanden for DM&E, Søren Ulrik Sørensen.

 • Rapsprisen forsøger at finde en ny bund

  Man kan efterhånden tale om et decideret nedbrud i den europæiske rapspris, der siden november måned har været inde i det, der nærmest kan betegnes som frit fald. Lige nu forsøger rapsprisen dog på at finde sig en ny bund.

 • Masser af korn på verdensmarkedet

  Som beskrevet i går var der tale om en overraskende nedskrivning af den amerikanske sojaproduktion, hvilket giver lidt tiltrængt prisstøtte til de olierelaterede afgrøder. Derimod viste månedsrapporten fra USDA en overraskende god forsyningssituation for korn.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.