Miljøstyrelsen midt i Odense

Erik Hansen 07-03-2018 15:16:21
Tolderlundsvej 5 i Odense bliver adressen for Miljøstyrelsen i løbet af året.
Miljøministeren har netop offentliggjort placeringen af de 440 medarbejdere i Odense. Det bliver i den såkaldte Thrige-firkant tæt ved banegården.

Når Miljøstyrelsen i løbet af i år flytter fra Haraldsgade i København til Odense som følge af regeringens plan for »Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder«, så bliver hovedsædet Tolderlundsvej 5 – midt i Odense og i gåafstand fra banegården.

Miljøstyrelsen kommer i første omgang til at bo på to forskellige adresser i Odense, dels på Englandsvej 25 og dels Tolderlundsvej, som bliver hovedsædet med langt de fleste medarbejdere.

- Vi har allerede fået en varm velkomst af Fyn og de fynske borgmestre, som jeg gerne vil takke for, og i dag kan vi også fortælle medarbejderne i Miljøstyrelsen, hvor deres arbejdsplads kommer til at ligge fremover. Jeg ved, at de forståeligt nok har været meget spændte, siger Esben Lunde Larsen, der netop har offentliggjort placeringen af Miljøstyrelsen i den fynske hovedstad. 

Med Miljøstyrelsens flytning af 440 statslige arbejdspladser fra København til Odense vil andelen af Miljø- og Fødevareministeriets statslige arbejdspladser udenfor København stige fra 58 procent til 68 procent.  I alt har Miljøstyrelsen ca. 800 arbejdspladser over hele landet.

 • Deutz-Fahr-kunder så den ægte vare

  Forhandlere af Deutz-Fahr tog 30 kunder med på fabriksbesøg i Tyskland.

 • Nu må vildsvin skydes døgnet rundt

  Jægere må også skyde det nataktive dyr, når det er mørkt. Det bliver nu tilladt efter en dispensation fra Naturstyrelsen – for at bekæmpe afrikansk svinepest.

 • Uenighed om biodiesel i USA skaber usikkerhed på kornmarkedet

  Der er store diskussioner i USA om brugen af biodiesel i raffinaderiernes produktionen af brændstof. Et større amerikansk raffinaderi er gået konkurs på baggrund af omkostningerne ved at anvende bio-ethanol, hvilket har fået sindene i kog i det store land mod vest - og det påvirker kornpriserne.

 • BL frygter »farming med fodlænke«

  Hvis de danske myndigheder får større beslutningskraft, kan det ende med regelrytteri og overvågning. Det mener Bæredygtigt Landbrug, der frygter overimplementering efter udmeldinger fra EU-kommissær Phil Hogan.

 • Rådgiver: Kig på din forpagtningsafgift

  Indtjeningen i sukkerroerne er ikke altid stor nok til at dække både forpagtningsafgift og aflønning af dig selv og de ansatte, lyder det fra økonomikonsulent.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.