Nye tider hos kendt fynsk ægproducent

Anders Kurt Simonsen 02-06-2018 08:00:22
Aalundgaards tidligere ejer Helge Strandgaard Hansen (tv.) og nuværende ejer Henrik Pihl Winterø i virksomhedens ægpakkeri..
Efter omlægning af produktionen fra buræg til skrabeæg har en af Fyns kendte ægproducenter, Aalundgaard i Ladegårde ved Aarup, gennemført et godt forberedt og gennemtænkt generationsskifte.

Helge Strandgaard Hansen, der er født - og bor - på Strandgaard i Sdr. Åby på Vestfyn, købte i 1975 Aalundgaard i Ladegårde ved Aarup. Her begyndte han i 1982 at opdrætte høns til andre ægproducenter, men efterhånden blev ægproduktionen den primære produktion.

I 2010 investerede han i et nyt staldanlæg, hvor de oprindelige bure blev afløst af velfærdsbure med mere plads og bedre forhold for hønsene. Imidlertid blev det allerede i løbet af 2015 nødvendigt at lægge om til produktion af skrabeæg, som foregår i gårdens to ægstalde, der hver har plads til 18.000 æglæggende høner. Derudover er der en opdrætsstald med plads til 18.000 kyllinger, som går der, indtil de som hønniker flyttes over i en af ægstaldene.

Med virkning fra 1. oktober 2017 blev der foretaget et generationsskifte, idet 32-årige Henrik Pihl Winterø, efter i godt tre et halvt år at have været ansat som driftsleder, overtog Aalundgaard fra 69-årige Helge Strandgaard Hansen.

Gennemtænkt skifte

Ejer- og generationsskiftet skete som en almindelig handel, blandt andet muliggjort ved oprettelse af et sælgerpantebrev på tre millioner kroner til Helge Strandgaard Hansen. Desuden bliver beholdningen af korn i gårdens kornsilo købt løbende af Henrik Pihl Winterø i takt med forbruget.

Endvidere har Henriks forudgående fuldtidsansættelse som driftsleder i virksomheden i mere end tre år muliggjort en succession, der betyder, at køber i forbindelse med ejerskiftet overtager sælgers skatteforpligtelse.

Ved ejerskiftet har Henrik Pihl Winterø overtaget de maskiner og tekniske anlæg, der er knyttet til ægproduktionen, mens Helge Strandgaard Hansen fortsat ejer markmaskinerne.

Læs reportagen fra Aalundgaard ved Aarup i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede fra i dag læses her på hjemmesiden.

 

 • Ulv spottet på Djursland

  Vildtkameraer har taget to billeder af en ulv på Djursland. Der er formentlig tale om den samme ulv. Samtidig efterforskes der, om ulveparret i Stråsø Plantage igen i år har fået unger.

 • Gratis individuel hjælp til tørkeramte landmænd

  Tørken rammer landmændene meget forskelligt. Rådgivningsvirksomheden Agrovi tilbyder derfor gratis »tørkemøder« med individuelle råd og vejledning, så den enkelte landmand kommer bedst muligt videre.

 • Deutz-Fahr: Optimal traktorkomfort er ikke luksus men høj produktivitet

  Mange kompakttraktorer har opnået deres kompakte ydre mål på bekostning af førerkomforten, hvor det især er gået ud over kabinernes rummelighed.

 • Europa ignorerer prissvag USDA-rapport

  Fredagens USDA-rapport for den globale afgrødeforsyning blev startskuddet til en stor svækkelse af amerikanske afgrødepriser. Men i første omgang bliver de prissvage estimater ignoreret her i Europa, hvor vi sluttede fredag aften med afgrødepriser stort set der, hvor ugen begyndte.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer