Nye tider hos kendt fynsk ægproducent

Anders Kurt Simonsen 02-06-2018 08:00:22
Aalundgaards tidligere ejer Helge Strandgaard Hansen (tv.) og nuværende ejer Henrik Pihl Winterø i virksomhedens ægpakkeri..
Efter omlægning af produktionen fra buræg til skrabeæg har en af Fyns kendte ægproducenter, Aalundgaard i Ladegårde ved Aarup, gennemført et godt forberedt og gennemtænkt generationsskifte.

Helge Strandgaard Hansen, der er født - og bor - på Strandgaard i Sdr. Åby på Vestfyn, købte i 1975 Aalundgaard i Ladegårde ved Aarup. Her begyndte han i 1982 at opdrætte høns til andre ægproducenter, men efterhånden blev ægproduktionen den primære produktion.

I 2010 investerede han i et nyt staldanlæg, hvor de oprindelige bure blev afløst af velfærdsbure med mere plads og bedre forhold for hønsene. Imidlertid blev det allerede i løbet af 2015 nødvendigt at lægge om til produktion af skrabeæg, som foregår i gårdens to ægstalde, der hver har plads til 18.000 æglæggende høner. Derudover er der en opdrætsstald med plads til 18.000 kyllinger, som går der, indtil de som hønniker flyttes over i en af ægstaldene.

Med virkning fra 1. oktober 2017 blev der foretaget et generationsskifte, idet 32-årige Henrik Pihl Winterø, efter i godt tre et halvt år at have været ansat som driftsleder, overtog Aalundgaard fra 69-årige Helge Strandgaard Hansen.

Gennemtænkt skifte

Ejer- og generationsskiftet skete som en almindelig handel, blandt andet muliggjort ved oprettelse af et sælgerpantebrev på tre millioner kroner til Helge Strandgaard Hansen. Desuden bliver beholdningen af korn i gårdens kornsilo købt løbende af Henrik Pihl Winterø i takt med forbruget.

Endvidere har Henriks forudgående fuldtidsansættelse som driftsleder i virksomheden i mere end tre år muliggjort en succession, der betyder, at køber i forbindelse med ejerskiftet overtager sælgers skatteforpligtelse.

Ved ejerskiftet har Henrik Pihl Winterø overtaget de maskiner og tekniske anlæg, der er knyttet til ægproduktionen, mens Helge Strandgaard Hansen fortsat ejer markmaskinerne.

Læs reportagen fra Aalundgaard ved Aarup i næste uges LandbrugFyn. Avisen kan allerede fra i dag læses her på hjemmesiden.

 

 • Nye udbrud af afrikansk svinepest i svinebesætninger i Østeuropa

  Der har fundet udbrud af afrikansk svinepest blandt flere steder i Østeuropa den seneste uge.

 • Adival udvider

  Foderstofvirksomheden Adival i Billund, har haft pladsmangel i lageret længe. Men det bliver der snart lavet om på.

 • En uge med stemningsskifte på kornmarkedet

  Sidste uge var en uge, hvor kornpriserne endegyldigt gik fra stigende tendens til faldende tendens. I det mindste er pilen nu ned for kornpriserne for en stund, og det er lige nu kun rapsen, der holder fast og stadig er i køb. Men der er en god grundlæggende efterspørgsel til stede, som kan holde hånden under kornpriserne og dermed sætte gang i et nyt opsving igen.

 • Danmarks Bedste Lærling kåret til E&H 2018

  Under fagmessen Entreprenør & Håndværk 14.-16. juni dannede MCH Outdoor Arena rammen, da Danmarks bedste mekanikerlærling på entreprenørmaskiner blev kåret for første gang nogensinde.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer