Fagmessen udvider i Fredericia

Redaktionen 12-01-2018 08:57:39
Der er optimisme op til den syvende udgave af landbrugsfagmessen NutriFair i Fredericia, som finder sted den 17.-18. januar.

MESSE Det tegner lovende for fagmessen for husdyrproducenter, som for syvende gang åbner dørene i Messe C i Fredericia. Det sker i næste uge, onsdag den 17. januar og torsdag den 18. januar.

NutriFair-messen har fokus på produkter til indendørs mekanisering, inventar, foder, dyrevelfærd med mere.

Med tæt på 200 udstillere var messecentrets store hal A på 16.000 kvadratmeter allerede udsolgt i efteråret, og Messe C har besluttet at inddrage endnu en hal i udstillingsområdet. Det bliver i hal D, hvor der sættes fokus på energiproduktion, energiforbrug og -optimering,

- Den får navnet Agro Energy-sektion, og det bliver et stort aktiv for de besøgende, mener Morten Ihlow, som er salgschef i Messe C.

I den nye hal vil der være en scene, Agro Energy-scenen, hvorfra der vil være et særligt fokus på udstillere, der har produkter inden for området.

Faglige indlæg

Speakers Corner er igen i år en stor del af messen, hvor der begge dage kører forskellige faglige indlæg fyldt med inspiration til de besøgende.

Her kommer emnerne bredt omkring og omhandler både økonomi, farestier til løsgående søer, kalve- og kviepasning, medicinforbrug, afskallet havre, aktie- og ejendomsmarkedet, droner og meget mere.

 

 • - Bedste år siden 2001

  Efter at have gennemgået de første regnskaber, vurderer Agri Nord, at nordjyske mælke- og svineproducenter kommer ud af 2017 med rekordresultater. Især soholderne kan se frem til store plus på bundlinjen.

 • Trimmet til mere medvind

  Ved Fjerritslev glæder Stig Abildgaard sig over det bedste regnskab i hans tid på gården. Han vurderer dog, at der ligger meget mere til grund for succesen end gode salgspriser.

 • Cannabis-dyrkning

  - Reglerne under huden og status

 • Mindre prishop på vej fra maskinstationer

  Flere maskinstationer sætter nok priserne lidt op efter at have holdt dem i ro i flere år og haft indtægtstab på det våde 2017, skønner formanden for DM&E, Søren Ulrik Sørensen.

 • Rapsprisen forsøger at finde en ny bund

  Man kan efterhånden tale om et decideret nedbrud i den europæiske rapspris, der siden november måned har været inde i det, der nærmest kan betegnes som frit fald. Lige nu forsøger rapsprisen dog på at finde sig en ny bund.

 • Masser af korn på verdensmarkedet

  Som beskrevet i går var der tale om en overraskende nedskrivning af den amerikanske sojaproduktion, hvilket giver lidt tiltrængt prisstøtte til de olierelaterede afgrøder. Derimod viste månedsrapporten fra USDA en overraskende god forsyningssituation for korn.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.