Aktuelle nyheder fra L-Mediehus

Naturpris til fynske kødkvægpionerer

15. Juni Fondens store naturpris på 150.000 kroner blev på plantekongressen i Herning givet til Jersore Galloway.


Masser af korn på verdensmarkedet

Som beskrevet i går var der tale om en overraskende nedskrivning af den amerikanske sojaproduktion, hvilket giver lidt tiltrængt prisstøtte til de olierelaterede afgrøder. Derimod viste månedsrapporten fra USDA en overraskende god forsyningssituation for korn.


De globale fødevarepriser falder

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Minister vil ikke forholde sig til genoplivningsforsøg af CBS-rapport

Minister vil ikke forholde sig til, at lollandsk gruppe prøver at genoplive den omdiskuterede CBS-rapport


Fagmessen udvider i Fredericia

Der er optimisme op til den syvende udgave af landbrugsfagmessen NutriFair i Fredericia, som finder sted den 17.-18. januar.


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


L&F klager som ventet over sprøjteforbud i Beder

Sagen om ni landmænd i Beder, der af Aarhus Kommune har fået forbud mod at bruge plantebeskyttelsesmidler på deres jord, ender nu i Miljø- og Fødevareklagenævnet.


Minivådområder bliver til en win-win-situation

Landmænd rundt i hele landet får nu gratis rådgivning om minivådområder.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


- Honningbier er ikke en trussel mod de vilde bier

Danmark har en af de mindste bestande af honningbier i EU. Den seneste opgørelse fra EU viser, at Danmark med sine 115.000 bifamilier er et af de lande med færrest bifamilier.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Nu kan man blive del af pilotprojekt om præcisionslandbrug

20 landmænd kan nu deltage i projekt, hvor man som alternativ til pligtige efterafgrøder kan få lov at benytte sig af præcisionslandbrug.


Maskinhandlerne gik glade ud af 2017

Det er traktorsalget, der bliver fremhævet, når fire maskinhandlere kigger tilbage på året, der gik. Et år, hvor alle budgetter blev opfyldt, og man trods tendensen til større og større maskiner også mærkede stor efterspørgsel på de lidt mindre traktorer.


DanAvl får fem nye agenter

Det nye Danavl-selskab har skrevet kontrakt med tre nye agenter på det tyske marked. En i Belgien samt en, der dækker Italien, Tjekkiet og Slovakiet.


Vore ugeaviser kommer nu sammen med Effektivt Landbrug Weekend

Abonnenter og kunder, som modtager LandbrugNord, LandbrugSyd, LandbrugFyn og LandbrugØst på adresse, får fra og med denne uge ugeavisen lørdag eller søndag sammen med Effektivt Landbrugs store weekendudgave. Dermed får også alle større landbrug fremover den lokale ugeavis i postkassen i weekenden.


Projektstøtteordningen vådområder er nu åben

Kommuner og Naturstyrelsens lokale enheder kan fra i dag sende ansøgninger om tilskud til vådområdeprojekter.


Redaktørskifte hos LandbrugFyn

Camilla Bønløkke, der i ti år har arbejdet på redaktionen i Langeskov, afløser Erik Hansen. Efter 25 år som redaktør ønsker han at trappe lidt ned.


Godt nytår fra de fynske formænd

I LandbrugFyn, som udkommer på torsdag, men som allerede nu kan læses på hjemmesiden, er der nytårsudtalelser fra formændene for Centrovice, Patriotisk Selskab, Fyns Familielandbrug og Fyns LandboUngdom. Samtidig ønsker redaktionen også godt nytår til alle kunder og læsere.


Sider: 1 - 1 (18 jobs)Prev1Next