Turen til Tyskland

Tenna Bang 06-06-2018 08:00:59
Berleburg Slot, som blandt andet et af Tysklands største skovbrug, er blandt målene for avisens landbrugs- og kulturrejse til september.
LandbrugFyn arrangerer i samarbejde med den erfarne rejseleder Poul Jensen en uges busrejse til Tyskland.

Du har nu muligheden for at komme med på en landbrugs- og kulturrejse til Tyskland, som LandbrugFyn og rejseleder Poul Jensen arrangerer.

Der er fokus på både kultur og landbrug på turen, som varer fra den 22. til den 27. september.
I Hamborg startes lørdag med en tre timers guidet rundtur med dansktalende guide.

Søndag morgen starter i det royale hjørne med et besøg på Berleburg Slot, hvor HKH. Prinsesse Bennedikte af Danmark har hjemme. Slottet har blandt andet 15.000 hektar skov og betegnes som en af Tysklands største skovejendomme. Der vil blandt andet være en rundvisning på slottet.

Bussen kører herefter mod Mannheim, hvor dagen slutter af med ølsmagning på et lokalt bryggeri.
Mandag starter på John Deere fabrikkerne i byen. Her vil der være en guidet rundvisning, som fortsætter på deres museum.
Herefter er der bedriftsbesøg på et planteavlsbrug.

Besøg på teknisk museum

Tirsdag er sat af til en heldagstur på det tekniske museum i Sinsheim. Det er et enormt stort og verdenskendt museum fyldt til bristepunktet med alt fra landbrugsmaskiner, sportsbiler og motorcykler til damplogomotiver, formel 1-legender og fly. Det er blandt andet det eneste sted i verden, hvor man kan se Condordeflyet og det russiske Tuppelev-fly side om side.

Næste dag gælder det »Mercedes-byen« Stuttgart, hvor vi besøger det nye museum på 16.500 kvadratmeter. Museet er i ni niveauer og præsenterer en bilhistorie på 125 år, med over 160 køretøjer og 1.500 udstillinger.

De 125 års bilhistorie skylles ned med en vinsmagning.

Dagen efter går turen igen mod Danmark. På hjemturen besøger vi et traktormuseum, som primært viser tyske traktorer, men også nogle fra andre lande.

Turen koster 5.900 kroner, og ved spørgsmål og tilmelding til turen kan Poul Jensen kontaktes på 40 86 53 93 eller pdj@gmail.dk.

 

 • Nye udbrud af afrikansk svinepest i svinebesætninger i Østeuropa

  Der har fundet udbrud af afrikansk svinepest blandt flere steder i Østeuropa den seneste uge.

 • Adival udvider

  Foderstofvirksomheden Adival i Billund, har haft pladsmangel i lageret længe. Men det bliver der snart lavet om på.

 • En uge med stemningsskifte på kornmarkedet

  Sidste uge var en uge, hvor kornpriserne endegyldigt gik fra stigende tendens til faldende tendens. I det mindste er pilen nu ned for kornpriserne for en stund, og det er lige nu kun rapsen, der holder fast og stadig er i køb. Men der er en god grundlæggende efterspørgsel til stede, som kan holde hånden under kornpriserne og dermed sætte gang i et nyt opsving igen.

 • Danmarks Bedste Lærling kåret til E&H 2018

  Under fagmessen Entreprenør & Håndværk 14.-16. juni dannede MCH Outdoor Arena rammen, da Danmarks bedste mekanikerlærling på entreprenørmaskiner blev kåret for første gang nogensinde.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer