Turen til Tyskland

Tenna Bang 06-06-2018 08:00:59
Berleburg Slot, som blandt andet et af Tysklands største skovbrug, er blandt målene for avisens landbrugs- og kulturrejse til september.
LandbrugFyn arrangerer i samarbejde med den erfarne rejseleder Poul Jensen en uges busrejse til Tyskland.

Du har nu muligheden for at komme med på en landbrugs- og kulturrejse til Tyskland, som LandbrugFyn og rejseleder Poul Jensen arrangerer.

Der er fokus på både kultur og landbrug på turen, som varer fra den 22. til den 27. september.
I Hamborg startes lørdag med en tre timers guidet rundtur med dansktalende guide.

Søndag morgen starter i det royale hjørne med et besøg på Berleburg Slot, hvor HKH. Prinsesse Bennedikte af Danmark har hjemme. Slottet har blandt andet 15.000 hektar skov og betegnes som en af Tysklands største skovejendomme. Der vil blandt andet være en rundvisning på slottet.

Bussen kører herefter mod Mannheim, hvor dagen slutter af med ølsmagning på et lokalt bryggeri.
Mandag starter på John Deere fabrikkerne i byen. Her vil der være en guidet rundvisning, som fortsætter på deres museum.
Herefter er der bedriftsbesøg på et planteavlsbrug.

Besøg på teknisk museum

Tirsdag er sat af til en heldagstur på det tekniske museum i Sinsheim. Det er et enormt stort og verdenskendt museum fyldt til bristepunktet med alt fra landbrugsmaskiner, sportsbiler og motorcykler til damplogomotiver, formel 1-legender og fly. Det er blandt andet det eneste sted i verden, hvor man kan se Condordeflyet og det russiske Tuppelev-fly side om side.

Næste dag gælder det »Mercedes-byen« Stuttgart, hvor vi besøger det nye museum på 16.500 kvadratmeter. Museet er i ni niveauer og præsenterer en bilhistorie på 125 år, med over 160 køretøjer og 1.500 udstillinger.

De 125 års bilhistorie skylles ned med en vinsmagning.

Dagen efter går turen igen mod Danmark. På hjemturen besøger vi et traktormuseum, som primært viser tyske traktorer, men også nogle fra andre lande.

Turen koster 5.900 kroner, og ved spørgsmål og tilmelding til turen kan Poul Jensen kontaktes på 40 86 53 93 eller pdj@gmail.dk.

 

 • Ulv spottet på Djursland

  Vildtkameraer har taget to billeder af en ulv på Djursland. Der er formentlig tale om den samme ulv. Samtidig efterforskes der, om ulveparret i Stråsø Plantage igen i år har fået unger.

 • Gratis individuel hjælp til tørkeramte landmænd

  Tørken rammer landmændene meget forskelligt. Rådgivningsvirksomheden Agrovi tilbyder derfor gratis »tørkemøder« med individuelle råd og vejledning, så den enkelte landmand kommer bedst muligt videre.

 • Deutz-Fahr: Optimal traktorkomfort er ikke luksus men høj produktivitet

  Mange kompakttraktorer har opnået deres kompakte ydre mål på bekostning af førerkomforten, hvor det især er gået ud over kabinernes rummelighed.

 • Europa ignorerer prissvag USDA-rapport

  Fredagens USDA-rapport for den globale afgrødeforsyning blev startskuddet til en stor svækkelse af amerikanske afgrødepriser. Men i første omgang bliver de prissvage estimater ignoreret her i Europa, hvor vi sluttede fredag aften med afgrødepriser stort set der, hvor ugen begyndte.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer