Hul på stor majshøst

Lørdag 9. september 2017 8:00
Den 4. september blev foragre og de yderste rækker – omkring 14 hektar – høstet som de første af i alt 330 hektar majs til de 800 køer hos kvægbruger Henrik Terkelsen, Gudbjerg. Marken med den tidlige sort Augustus ligger ved Åbyskov, tæt ud til Storebæltskysten.

 Selvom den danske sommer ikke har fået topkarakter hos høstfolkene og slet ikke blandt turisterne, så har det skiftende vejr med regn og sol været rigtig godt for kvægbrugerne. De har kunnet bjerge meget græsensilage, ikke mindst i det tredje slæt, som de fleste steder nu ligger i ensilagestakken, og alt tegner til en flot majshøst.
Den forventes for alvor at start her i slutningen af september, men i enkelte marker med tidlige sorter er den allerede gået i gang.
Det skete blandt andet i Åbyskov sidste mandag (den 4. september), hvor maskinstationen Bejerholm I/S fra Åstrup tog de yderste omgange på et større areal med en tidlig majssort, tilhørende mælkeproducent Henrik Terkelsen, Gudbjerg.

Nyt princip

- Sidste år startede vi på Langeland den 30. august, men det var også meget tidligt, lyder det fra maskinstationsejer Steffen Knudsen, der til sæsonen har anskaffet yderligere en Claas finsnitter for at kunne opfylde kundernes behov.
- Vi har haft flere forespørgsler på snitning med det såkaldte shredlage-princip, hvor køres med en længere snitlængde, og ensilagen rives op på langs, blandt andet her fra Henrik Terkelsen. Og da vi havde svært ved at nå de hidtidige omkring 600 ha med én snitter, har vi købt denne fire år gamle Claas 780 Jaguar med Shredlage-cracker.
Steffen Knudsen regner med, at de to Claas-snittere i de kommende uger skal over næsten 1.000 hektar majs på Sydfyn og Langeland.